Med 27. marcem in 28. aprilom 2023, je  Codex odprl lasten Showroom v mestu Šanghaj na Kitajskem. Otvoritev Showrooma je potekala v ponedeljek, 27. 3. 2023,  na naslovu 12C št.600 South Road Xinyuan PuDong, ShangHai, China 201306.

 

Namen vzpostavitve Showrooma je predstavitev produktov in storitev pod blagovno znamko Codex odločevalcem v globalnih nabavnih verigah evropskih proizvajalcev, čigar proizvodnja ali del nje je na Kitajskem. Šanghaj v naši industriji predstavlja globalno stičišče, kjer se srečujemo ključni strokovnjaki, odgovorni za globalne nabavne verige, iz področja nabave in kvalitete.

 

Na ta način bo Codex okrepilo lastno blagovno znamko na kitajskem trgu, prav tako jo bo pozicioniralo na način, da bo lahko podjetje pri poslovanju dosegalo višjo dodano vrednost, povečalo obseg poslovanja in konkurenčno prednost.

 

V času projekta je bilo poleg otvoritve izvedenih več manjših dogodkov in sestankov za potencialne ali obstoječe stranke podjetja Codex.

 

Projekt je bil za sofinanciranje izbran na Javnem razpisu za sofinanciranje krepitve trženja blagovnih znamk na tujih trgih preko Showroomov v obdobju 3. 5. 2022 do 2. 5. 2023.

Naložbo sta sofinancirala Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.