V sklopu vladnega obiska v Pomurski regiji je v torek, 23. 11. 2021, podjetje Codex obiskala delegacija Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, kjer si je ogledala laboratorij in logistični center podjetja, obisk pa zaključila z delovnim sestankom, kjer so z vodstvom podjetja pregovorili o trenutnih izzivih v industriji. Minister je na obisku izrazil veselje da so lahko preko razvojne pomoči podprli podjetje kot je Codex, ki ustvarja več kot trikratno dodano vrednost na zaposlenega kot znaša povprečje BDP regije.

 


V sklopu vladnega obiska v Pomurski regiji je v torek, 23. 11. 2021, podjetje Codex obiskala delegacija Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

 

Delegacija z ministrom Zdravkom Počivalškom, generalnim direktorjem Direktorata za internacionalizacijo, podjetništvo in tehnologijo Jernejem Saleclom ter vršilko dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za turizem Ksenijo Flegar si je najprej ogledala logistični center podjetja in nov laboratorij za preverjanje kakovosti, nato pa z vodstvom podjetja Codex nadaljevala z delovnim sestankom.

 

 

Gostje so se seznanili z zadnjo večjo investicijo podjetja – vzpostavitev Mednarodnega centra za pogonsko tehniko moderni globalni industriji, kjer je del sredstev prispevalo tudi ministrstvo. Na sestanku so govorili o izzivih in potrebah podjetja, ki jih prinaša preboj v nabavne verige večjih korporacij s področja tirne in avtomobilske industrije, priložnostih v Sloveniji in na področju internacionalizacije ter z izzivi pridobivanja ustreznega kadra.

 

Minister je izrazil veselje da so lahko preko razvojne pomoči podprli podjetje kot je Codex, ki ustvarja več kot trikratno dodano vrednost na zaposlenega kot znaša povprečje BDP regije in omogoča, da talente in možgane zadržimo doma.