Deset pomurskih podjetij – Codex d. o. o. in Avtohiša Škafar kot pobudnika, ter Megras, Pomgrad, Panvita, TKO, Arcont, Skupina ROTO, GMT in Medicop – je stopilo skupaj in v le enem dnevu zbralo nekaj več kot 32.000 evrov, ki so jih donirali Zdravstvenemu domu Murska Sobota za nujno medicinsko opremo, namenjeno vzdrževanju življenjskih funkcij. Gre za mobilni respirator in mobilni defibrilator.

 

Direktorica omenjenega zdravstvega doma Edit Sapač Žižek je v svoji zahvali vsem dobrodelnim podjetjem povedala, da bo donirana oprema namenjena obravnavi pacientov in pa potrebi nujne medicinske pomoči: »Zavedamo se, da časi, ki so pred nami, utegnejo zahtevati od človeka znatno povečane napore in angažma; toda še tako učen človek je lahko ob pomanjkanju ustrezne medicinske opreme v boju z življenjem posameznika nemočen. Donirana medicinska oprema zato nosi v sebi dodatno vrednost, saj bo zdravstvenemu osebju utegnila pomagati rešiti tudi naša življenja.« Respirator in defiblirator smo že danes predali ZD Murska Sobota.

 

Dostop do članka v Vestniku: https://vestnik.si/clanek/aktualno/deset-pomurskih-podjetij-doniralo-zd-murska-sobota-respirator-in-defibrilator-765350